„Studijos 2017”

Šiemet vasario 2 d. tradiciškai mūsų gimnazijos moksleiviai sudalyvavo XV tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2017“. Paroda pasitiko lankytojus šūkiu „Laisvė rinktis!“, kuris akcentuoja individualų kiekvieno jauno žmogaus pasirinkimą, pristato atsiveriančių galimybių erdvę.
Visame „Litexpo“ centre šurmuliuojantis renginys – tai galimybė po vienu stogu rasti viską, kas aktualu savo ateitį planuojantiems moksleiviams.
I – IIIG klasių mokiniai susipažino su mokslo įstaigų studijų programomis, pasirinkimo galimybėmis, priėmimo tvarka, apgyvendinimo sąlygomis, finansine parama, karjeros galimybėmis, kurie yra svarbūs stojant, aplankė kelias konferencijų sales, „Inovacijų alėją“, „3 K zoną“, erdvę „Unikalusis aš“.
Moksleiviai aktyviai domėjosi studijomis, uždavinėjo klausimus, dalyvavo loterijose, kalbėjo su studentais ir dėstytojais, kurie dalijosi patirtimi, patarinėjo, kaip mėgstamą veiklą susieti su studijomis, kokios specialybės šiuo metu paklausiausios. III G klasės mokinė Karolina Savko drąsiai atsakė į LRT žurnalistų pateiktus klausimus!!!
Mūsų tikslas buvo – rasti bent dalį atsakymų į daugybę kylančių klausimų: Kurti savo verslą ar savanoriauti? Baigus mokyklą daryti metų pertrauką ar iškart kibti į studijas? Dirbti ir studijuoti? O gal vykti mokytis į užsienį?…
Ši paroda – puiki galimybė susipažinti su Lietuvos mokslo įstaigų siūlomomis specialybėmis ir studijų sąlygomis.
Visiems buvo labai smagu ir niekas neišėjo be atsakymo.

Karjeros koordinatorė Natalja Chochlačiova ir matematikos ir informacinių technologijų vyr.mokytoja Gelena Šneiderienė.

Paskelbta Uncategorized @lt | Komentavimas išjungtas įraše „Studijos 2017”

Comments are closed.