Ekskursija į Vilniaus „Lėlės“ teatro muziejų

Gruodžio 7 d. 3-5 kl. mokiniai, dalyvaujantys būrelio „Gerbūvio bei socialinės aplinkos kūrimas, pasitelkiant idėjas, kūrybą, meninę raišką bei antrinį daiktų panaudojimą“ pasitelkiant idėjas, kūrybą, meninę raišką bei antrinį daiktų panaudojimą“ veikloje, vyko į ekskursiją į Vilniaus „Lėlės“ teatro muziejų, kuris šiuo metu savo ekspoziciją lankytojams eksponuoja „Arkos“ galerijoje.

„Lėlės“ teatras šiemet švenčia savo 60-ties metų sukaktį ir ta proga visiems savo lankytojams pristato lėlės, kurios vaidino daugelį metų įvairiausiuose spektakliuose. Teatro  režisierius ir dailininkas Rimas Driežis papasakojo istoriją, parodė lėles, kurios teatre išlikę nuo XXa.  bei 1939 m. atsiųstas lėles iš JAV. Režisierius taip pat parodė mechanizmus, kuriais valdomos lėlės bei kokių lėlių būna, pagal jų funkcijas ir valdymą. Mokiniai aplankė kelias ekspozicijos sales, klausėsi pasakojimų apie teatro istoriją, viduramžiais veikusius lėlių teatrus, LRT vykusius lėlių telespektalius bei kaip šiandien gyvena teatras „Lėlė“.

Po muziejaus mokiniai aplankė Vilniaus Kalėdų eglutes. Nors ir snieguotą dieną tiek Rotušės, tiek pagrindinė Katedros aikštėje stovinti eglė mokiniams suteikė džiaugsmo, gerumo ir vilties belaukiant šv. Kalėdų.

Būrelio vadovė psichologė Sonata Švabauskienė

  

 

Paskelbta Uncategorized @lt | Komentavimas išjungtas įraše Ekskursija į Vilniaus „Lėlės“ teatro muziejų

Comments are closed.