Vasaros stovykla jaunimui pradinėje mokykloje Bukovske Lenkijoje

Liepos 9-16 dienomis 6-8 klasių mokiniai ilsėjosi Lenkijoje organizuotoje stovykloje jaunimui Bukovsko miestelyje bei pažino Sanoko rajoną, kuris įsikūręs Karpatų kalnų pašonėje.

Pirmąją dieną mokiniai aplankė Skansene šalia Karpatų kalnų įsikūrusį kaimą, kuriame susipažino su kaimo gyventojų istorija ir tradicijomis. Karštą vasaros dieną mokiniai išsimaudė baseine bei buvo pavaišinti ledais. Antrą  dieną mokiniai gilino žinias apie pirmosios pagalbos suteikimą bei dalyvavo tam tikslui organizuotose  pratybose. Trečią stovyklos dieną vykome į pažintinę ekskursiją į Solino poilsinę bazę, kurioje mokiniai maudėsi ežere ir grožėjosi nuostabiais gamtos vaizdais. Ketvirtą  dieną mokiniai susitiko  su Bukovsko policijos komisaru, kuris papasakojo apie savo darbą, priminė apie saugaus eismo taisykles, aiškino apie žalingų įpročių žalą. Susitikimo metu mokiniai patys galėjo pabūti policininkais, pamatuoti antrankius, pasėdėti policijos mašinoje.

Penktą dieną mokiniai aplankė Krasičino pilį, susipažino su pilies istorija bei esančiu parke medžiu, kuris išpildo vieną sugalvotą norą. Vėliau važiavome į Peremislio miestą, kuriame aplankėme du muziejus ir katedros požemius. Šeštą dieną turėjome pratybas, kuriose dalyvavo kinologai su šunimis ir gelbėtojai. Mano manymu, mokiniai ilsėdamiesi stovykloje labai šauniai praleido laiką ir susipažino bei susidraugavo  su kitų mokyklų mokiniais, pažino Sanoko rajono apylinkes bei  tradicijas, turėjo puikią progą pasigrožėti nuostabaus grožio Karpatų kalnais.

Parengė lydinti mokytoja Nijolia Beker.

Paskelbta Uncategorized @lt | Komentavimas išjungtas įraše Vasaros stovykla jaunimui pradinėje mokykloje Bukovske Lenkijoje

Comments are closed.