Tarptautinės mokytojų dienos šventė

Sakoma „ką išmoksi, to ant pečių nenešiosi“. Tačiau neretai, kad išmoktum kažko naujo, prireikia kito žmogaus pagalbos. Todėl mokytoją drąsiai galime vadinti kelrode žvaigžde, kuri veda žinių ir pažinimo keliu.
Spalio 5-ąją dieną šiai profesijai pagerbti mokyklose kasmet rengiama Tarptautinės mokytojų dienos šventė. Šią dieną mūsų gimnazijoje buvo itin šventiška nuotaika, nes mokyklos mokiniai laukė ,,naujųjų mokytojų“ pamokų, o mokyklos vyriausieji – IVG klasės mokiniai, perėmę mokyklos valdymą, žadėjo įdomią dieną. Gimnazijos abiturientų vedamos pamokos paįvairino mokinių kasdienybę, jos buvo įdomios bei kitokios nei visada.
Mokytojams tuo metu nuobodžiauti neteko, nes jie buvo sukviesti į mokyklos aktų salę, kur ir įvyko Mokytojų dienos renginys. Susirinkusius mokytojus pasveikino su jų profesine švente, palinkėjo kantrybės, dirbant su mokiniais. IIG klasės mokiniai deklamavo eilėraščius, skambėjo muzika bei auklėtinių sveikinimai ir specialiai jiems – mylimiems mokytojams – skirtos dainos ir šokiai. IIIG klasės mokiniai tuo tarpu paruošė įvairius intelektualinius žaidimus bei logikos konkursus ir pakvietė pedagogus azartiškai parungtyniauti tarpusavyje.
Renginio metu ir po jo netrūko gerų emocijų ir įsimintinų įspūdžių. Mokytojų ir mokinių nuotaikos buvo puikios, visi buvo labai patenkinti šia diena. Pavykęs renginys – tai kaskart atgyjantys malonūs prisiminimai. Tikimės, kad mokytojai šią dieną praleido labai smagiai ir ją atsimins dar ilgai.

Rolandas Zaranka, IIIG kl.

Paskelbta Uncategorized @lt | Komentavimas išjungtas įraše Tarptautinės mokytojų dienos šventė

Comments are closed.